Wednesday, May 30, 2007

Update: Ομόνοια - Για τον Σπύρου συνέχεια...

Σε συνέχεια της συνέντευξης Σπύρου:

Ρωτά ο Sir Takis Μ : "Καλά άμαν έκαναν 1 ώρα προπόνηση την ημέρα επί Αντόνε μάθημα τακτικής πότε και πόση ώρα γινόταν;"

Καλή ερώτηση και πολύ απλή η απάντηση: "Δεν έκαμναν."

Update: Ομόνοια - παραίτηση Δάφνη Αριστοδήμου

Γιατί η παραίτηση Δάφνη Αριστοδήμου ανακοινώνεται στο website της Ομόνοιας (www.omonoia.com.cy) στην δεύτερη παράγραφο της ανακοίνωσης της πρόσληψης του Τούτιτς - μήπως διότι ένας έρχεται ένας φεύγει;

Και γιατί δεν ανακοινώνονται οι λόγοι παραίτησης Αριστοδήμου; Θα μιλήσει ο ίδιος ή θα πει ότι είναι για προσωπικούς λόγους; Βλέπω πάντως τον Αβρααμίδη με έκτακτη εκπομπή να καλύψει το θέμα.

Update: Ομόνοια - Ντούτις ο νέος βοηθός προπονητής

Το Δ/Σ της Ομόνοιας αποφάσισε την πρόσληψη του Νεντίμ Τούτιτς ως βοηθού του κ Ντραγκομίρ Όκουκα.

Το Δ/Σ κατέληξε σε αυτή την απόφαση αποκλείοντας τελικά την Σβετλάνα (βλέπε προηγούμενο δημοσίευμα μας) διότι τον Τούτιτς θα σπονρσάρει ο μπύρα Carlsberg και το ουίσκι Chivas, έτσι με αυτό το τρόπο θα μειωθεί δραστικά το κόστος για το σωματείο.

Monday, May 28, 2007

Quiz: Προεδρικές 2008

Εάν είναι τελικά υποψήφιος πρόεδρος ο Χριστόφιας, ανθυποψήφιος του (από πλευράς ΔΗ.ΣΥ) εκτός από τον Τάσσο ποιος θα είναι: ο Κασουλίδης ή ο Αναστασιάδης;

Και εάν περάσουν 2ον γύρο οι Χριστόφιας και Αναστασιάδης, οι δηκοικοί τί θα ψηφίσουν;

Σχόλιο: Ο Κασουλίδης και η επανάσταση του 2008


Το κείμενο αριστερά είναι από την - πρωτοποριακή πράγματι - ιστοσελίδα του Ιωάννη Κασουλίδη.
Ναι, κ. Κασουλίδη να ακούσεις τους πολίτες και τί θέλουν. Το ερώτημα είναι τόσα χρόνια δεν επήρες χαπάριν ποιες είναι οι ανησυχίες του κόσμου. Σε διαβεβαιώ ότι δεν άλλαξαν καθόλου από τότε που ήσουν κυβερνητικός εκπρόσωπος ή υπουργός εξωτερικών.
Για να προκαλέσεις ρήξεις κ. Κασουλίδη πρέπει να μην έχεις εξαρτήσεις από το κατεστημένο. Και εάν κρίνω από τα κοπέλια που μαζεύτηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου σου, πρόσφατα, δεν σε βλέπω να προκαλέις ρήξεις με την συντήρηση αλλά να γίνεσαι και εσύ κομμάτι της. Εξάλλου από εκεί γεννήθηκες και ανδρώθηκες σαν πολιτικός. Πως τώρα θα μας το παίξεις επαναστάτης; Αδύνατο ή έστω πολύ δύσκολο να πείσεις ακόμα και όσους αντιμετωπίζουν την περίπτωση σου καλόπιστα.

Σχόλιο: Πόθεν Έσχες;

"Περιφρονούν το Πόθεν Έσχες", γράφει 28/05/07 ο Πολίτης.

Ποιον πόθεν έσχες; Αφού όλοι τα γράφουν πάνω στις γυναίκες, τα παιδιά τους, τους κολλητούς κ.λ.π. Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που υπηρετούν αλλά ο περίγυρος τους. Τα οφέλη είναι παράπλευρα. Π.χ έχεις δικηγορικό γραφείο και είσαι βουλευτής ή υπουργός ή πρόεδρος, παίρνεις τις καλές δουλειές από μεγάλες τοπικές και ξένες εταιρείες, είσαι επικεφαλής μεγάλου οργανισμού η κόρη σου παίρνει δουλιές από εταιρείες που υποτίθεται εσύ ελέγχεις, υπηρετείς σε ψηλό πόστο στη κρατική μηχανή; ο γαμπρός σου έχει πελάτες αυτούς που αναμένουν ευνοική εξυπηρέτηση, είσαι πολιτικό κόμμα; ακόμα καλύτερα. Έτσι πάει το πράγμα.

Το πόθεν έσχες έγινε για τα μάτια του κόσμου, για να έχουμε κάτι να πιππιλλούμε για την ευρωπαική μας ταυτότητα, πολιτισμό κ.λ.π. Μαλακίες δηλαδή.

Quiz: Βρείτε τη διαφορά;

Διαβάστε στο www.kerkida.net για την αποχώρηση του Πάολο Ρινγκ από την ενεργό δράση σε αυτό το link http://www.kerkida.net/index.php?pageaction=ker&modid=ShowArticle&artid=3247&catid=11

Υπάρχει και σχετική φωτογραφία.

Ποια η διαφορά στο Πάολο σήμερα από τότε που αγωνιζόταν στην Ομόνοια;

Update: Ομόνοια - The story goes on...

Ο γυμναστής της Ομόνοιας Σπύρος Σπύρου σε συνέντευξη του στο Αθλητικό Βήμα στις 26/05/07 αναφέρθηκε στη διαδρομή του Μαντζουράκη στο το πάγκο της Ομόνοιας απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις ως εξής:

Ερώτηση: Με την αλλαγή προπονητή είδαμε πολλούς μυικούς τραυματισμούς..
Απάντηση: "Αυτό οφείλεται στην αλλαγή της προπόνησης και στη μεγάλη διάρκεια που είχαν. Από τη μια ώρα(!!!) του κ. Αντόνε πήγαμε στις 4 με 5 ώρες (!!!!) του κ. Μαντζουράκη....

Σχόλιο: Οκ, 4 με 5 ώρες είναι υπερβολικός χρόνος. Όμως η 1 ώρα προπόνηση του Αντόνε την ημέρα ήταν αρκετή κ. Σπύρο μου; Δηλαδή 1 ώρα προπόνηση την ημέρα σημαίνει 6 ώρες προπόνηση την εβδομάδα και 2 ώρες το παιγνίδι το Σαβατοκυρίακο, άτε 8 ώρες συνολική δουλειά την εβδομάδα. Επομένως οι παίχτες επί καιρό Αντόνε δούλευαν average 32 ώρες τον μήνα. Έτσι κάποια από τα αστέρια της ομάδας που έπαιρναν π.χ ΛΚ5,000 το μήνα πληρώνονταν ΛΚ160 περίπου την ώρα.!

Για αυτό δεν τους έκατσε ο Μάντζο. Διότι άλλο να δουλεύκεις 1 ώρα την ημέρα και να παίρνεις το πεντοχίλιαρο και άλλο 4 ή 5. Αν μην τι άλλο με του Μαντζουράκη κάποιοι δικαιολογούσαν το μισθό τους.

Ερώτηση: " Ακόμη και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το παιγνίδι με την Αγία Νάπα ήταν το πλέον καθοριστικό. Πιστεύεις ότι έχει και αυτός τις ευθύνες του για το άτυχο αποτέλεσμα; Απάντηση "Ο κ. Αντόνε έφυγε Κυριακή. Τη Δευτέρα προπόνησα εγώ την ομάδα για περίπου μία ώρα. Την Τρίτη ο Μαντζουράκης προπόνησε την ομάδα 2 ώρες το πρωί και 3 ώρες το απόγευμα. Το παιγνίδι αυτό χάθηκε 100% λόγω της κούρασης των παικτών. Με την νοοτροπία που προσπάθησε να περάσει στην ομάδα είχε χαθεί η πρωτοβουλία των παικτών και αυτό φάνηκε στο γήπεδο"

Εντάξει Σπύρο μου. Το πρώτο παιγνίδι με την Αγία Νάπα χάθηκε λόγω κούρασης. Το δεύτερο ίνταλως εχάθηκε; Εμείναν τους ψυχολογικά που το πρώτο;

Ερώτηση: "Πολλά λέχθηκαν και για την συμπεριφορά του και τους τσακωμούς με τους παίκτες;
Απάντηση: "Υπήρξαν συμπεριφορές που δεν ήταν οι πρέπουσες. Δεν ήταν η συμπεριφορά επαγγελματία προπονητή- επαγγελματία ποδοσφαιριστή" ......

Καλάν ο Μάντζο είχε τις αδυναμίες του και το ξέραμε ή έπρεπε να το ξέρουμε. Αλλά για να αναμένεις συμπεριφορά από επαγγελματία προπονητή – σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή πρέπει πρώτιστα ο ποδοσφαιριστής να είναι επαγγελματίας. Και στην Ομόνοια οι περισσότεροι παίχτες τον επαγγελματισμό τον έχουν γραμμένο. Επαγγελματίας σημαίνει ότι δεν φτύνεις στους οπαδούς της ομάδας σου, δεν καβλιάζεις την κερκίδα του Αποέλ, δεν πετάσσεις το περιβραχιόνο του αρχηγού όταν σε κάνουν αλλαγή, δεν παίζεις όποτε σου καπνίσει, δεν αντιμιλάς του προπονητή αλλά δίνεις πάντα το καλύτερο σου εαυτό σεβόμενος τον κόσμο που σε βλέπει και την ομάδα που υπηρετείς. Τότε μόνο είσαι επαγγελματίας και τότε μόνο έχεις την απαίτηση να σου συμπεριφέρνονται σαν επαγγελματία.

Έτσι για να εξηγούμαστε.

Thursday, May 24, 2007

Update: Ομόνοια - Επενδύει στο μέλλον.

Από το www.kerkida.net: «Τον 16χρονο κεντρικό αμυντικό Ραφαέλο Αθανασίου απέκτησε η Ομόνοια από τον Ατρόμητο Γεροσκήπου. Ο νεαρός αμυντικός αποκτήθηκε με σκοπό να... επενδυθεί στο μέλλον

Από ασφαλείς πηγές πληροφορούμαστε ότι το νεαρό Ραφαέλο θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς , κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο αειθαλής Άκης Ιωακείμ με σκοπό να τον καθοδηγήσει και να του διδάξει πως θα έχει μία πετυχημένη πορεία στην Ομόνοια αντλώντας διδάγματα από τη προσωπική του διαδρομή. Καλή επιτυχία Ραφαέλο.

Update: Ομόνοια - Ο Νέος Συνεργάτης του Όκουκα


Γνώση της σερβικής γλώσσας και διαμονή στη Κύπρο είναι τα δύο προσόντα που έθεσε ο νέος προπονητής της Ομόνοιας για τον βοηθό του. Υπάρχουν πάνω από 300 ονόματα ενώπιον του Δ/Σ από ενδιαφερόμενους. Επικρατέστερη υποψήφια η εικονιζόμενη Σβετλάνα. Η Σβετλάνα είναι από το Βελιγράδι, είναι 20 ετών, γνωρίζει άπταιστα την Ελληνική και διαμένει μόνιμα στη Λευκωσία. Γνωρίζει επίσης το κυπριακό πρωτάθλημα αλλά και το ρόστερ της Ομόνοιας σε αρκετή λεπτομέρεια αφού η πλειοψηφία των πελατών στη μπυραρία που εργάζεται είναι Ομονοιάτες. Πέραν από τα καθήκοντα βοηθού προπονητή θα διδάσκει και την σερβική γλώσσα στους παίχτες της Ομόνοιας ούτως ώστε να βελτιωθεί η επικοινωνία προπονητή-παικτών.

Update: Έφτασε ο νέος προπονητής της Ομόνοιας

Από το www.kerkida.net

Έφθασε το βράδυ της Τετάρτης στην Κύπρο ο Nτράγκαν Όκουκα, το νέο αφεντικό στον «πράσινο» πάγκο. Τον Σέρβο τεχνικό υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς. Το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνει η επίσημη παρουσίαση σε δημοσιογραφική διάσκεψη. Tο βιογραφικό του είναι θετικό, ενώ λόγω ηλικίας αλλά και εμπειρίας, δείχνει, άτομο που μπορεί να αντέξει το βάρος των υποχρεώσεων σε μια ομάδα όπως είναι η Oμόνοια.”


Όπως έγινε γνωστό ο Nτράγκαν Όκουκα έφτασε με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών με return ticket που λήγει στις 18 Δεκεμβρίου 2007.

Ερώτηση: Προεδρικές 2008

Αποφάσισα ότι δεν ξαναψηφίζω Τάσσο.
Ρωτά ένας φίλος: "Θα ψηφίσεις Χριστόφια εάν είναι υποψήφιος;"

Για την ώρα αποφάσισα ποιον (ποιους) δεν θα ψηφίσω. Ακόμα δηλαδή δεν ξέρω εάν θα ψηφίσω. Όπως πολλοί άλλοι από ότι ακούω.

Ανάλυση: Πλεονεκτήματα Συχνής Αλλαγής Προπονητών

Η συχνή αλλαγή προπονητών σε μία ομάδα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη και προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα τα οποία ακόμα δεν έχουν εκτιμηθεί από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Κύπρος. Τα ποδοσφαιρικά λαγωνικά του νησιού μας αντιλήφθηκαν γρήγορα τα ωφέλη που μπορεί να προκύψουν σε μία ποδοσοφαιρική ομάδα από συχνή αλλαγή προπονητή - τουλάχιστον 2 φορές ετησίως - και έχουν αναγάγει αυτή τη πρακτική σε επιστήμη.

Παρουσιάζουμε αποκλειστικά τα πλεονεκτήματα από απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε από σωματείο που ειδικέυεται σε αυτό το τομέα:

  1. Οι παίχτες δεν βαριούνται τον ίδιο προπονητή και έτσι υπάρχει περισσότερη όρεξη για δουλειά στην ομάδα.
  2. Ο κάθε νέος προπονητής μιλά διαφορετική γλώσσα επομένως οι παίχτες υποχρεώνονται να μάθουν ελληνικά, γιουγκοσλάβικα, πολωνικά, ρουμανικά και έτσι αναβαθμίζεται η μόρφωση τους γεγονός που έχει αντίκτυπο στην απόδοση τους στο γήπεδο.
  3. Με την αποπομπή κάθε προπονητή το σωματείο πληρώνει αποζημιώσεις γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των εξόδων της ομάδας και άρα όλοι είναι ποιο ευαισθητοποιημένοι και δουλεύουν περισσότερο για να αυξήσουν τα έσοδα.
  4. Η συχνή αλλαγή προπονητών είναι γνωστή στο ποδοσφαιρικό παζάρι οπόταν ο κάθε νέος προπονητής είναι διπλά προσεχτικός διότι δεν ξέρει τι του ξημερώνει τη επόμενη, σε αντίθεση με ένα προπονητή που νιώθει ασφάλεια στην εργασία σου.
  5. Η αλλαγή προπονητή δεν επιτρέπει στους παίχτες να κάνουν κλίκες για να «φάνε» τον προπονητή αφού ούτως ή άλλως θα φύγει. Άρα ενισχύεται η ομαδικότητα και η συναδελφικότητα στην ομάδα.
  6. Η αλλαγή προπονητή δεν δίδει τη δυνατότητα στις αντίπαλες ομάδες να μάθουν ή να μελετήσουν στο σύστημα της ομάδας με αποτέλεσμα το παιγνίδι να μην είναι προβλεπτό και προς όφελος της ομάδας που αλλάζει συχνά προπονητή.
  7. Με την τακτική αλλαγή προπονητή το σωματείο διατηρεί στενές επαφές με τους διάφορους ατζέντηδες άρα είναι πιο εύκολο να βρει καλούς και φτηνούς παίχτες να στελεχώσουν την ομάδα.

Update: Ομόνοια - Ιωακείμ

Επιτέλους οι φίλοι της Ομόνοιας με χαρά πληροφορήθηκαν την ανακοίνωση του Δ/Σ του σωματείου ότι ανανεώθηκε το συμβόλαιο το Άκη Ιωακείμ για 1+1+1+1+1+1+1+1+1+1 χρόνια. Όπως είναι γνωστό ο Ιωκείμ είχε φέτος τη πιο σταθερή απόδοση και έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην φετινή επιτυχή πορεία της ομάδας.

Update: Ομόνοια - Γιωργαλλίδης

ΤΟ Δ/Σ της Ομόνοιας αποφάσισε την αποδέσμευση Γιωργαλλίδη διότι δεν προσαρμόστηκε ακόμα στo κλίμα της ομάδας. Ιδιαίτερα μετά την απόδοση του τελευταίου στο πρόσφατο τελικό κυπέλλου , κρίθηκε ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θα έχει πρόβληματα συμπεριφοράς και προσαρμογής στο μέλλον που δεν οφελούν την ομάδα. Στο μεταξύ διέρρευσε ότι ο τεχνικός διευθυντής του τριφυλιού βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με το Μάριο Πραξιτέλους.