Monday, May 28, 2007

Update: Ομόνοια - The story goes on...

Ο γυμναστής της Ομόνοιας Σπύρος Σπύρου σε συνέντευξη του στο Αθλητικό Βήμα στις 26/05/07 αναφέρθηκε στη διαδρομή του Μαντζουράκη στο το πάγκο της Ομόνοιας απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις ως εξής:

Ερώτηση: Με την αλλαγή προπονητή είδαμε πολλούς μυικούς τραυματισμούς..
Απάντηση: "Αυτό οφείλεται στην αλλαγή της προπόνησης και στη μεγάλη διάρκεια που είχαν. Από τη μια ώρα(!!!) του κ. Αντόνε πήγαμε στις 4 με 5 ώρες (!!!!) του κ. Μαντζουράκη....

Σχόλιο: Οκ, 4 με 5 ώρες είναι υπερβολικός χρόνος. Όμως η 1 ώρα προπόνηση του Αντόνε την ημέρα ήταν αρκετή κ. Σπύρο μου; Δηλαδή 1 ώρα προπόνηση την ημέρα σημαίνει 6 ώρες προπόνηση την εβδομάδα και 2 ώρες το παιγνίδι το Σαβατοκυρίακο, άτε 8 ώρες συνολική δουλειά την εβδομάδα. Επομένως οι παίχτες επί καιρό Αντόνε δούλευαν average 32 ώρες τον μήνα. Έτσι κάποια από τα αστέρια της ομάδας που έπαιρναν π.χ ΛΚ5,000 το μήνα πληρώνονταν ΛΚ160 περίπου την ώρα.!

Για αυτό δεν τους έκατσε ο Μάντζο. Διότι άλλο να δουλεύκεις 1 ώρα την ημέρα και να παίρνεις το πεντοχίλιαρο και άλλο 4 ή 5. Αν μην τι άλλο με του Μαντζουράκη κάποιοι δικαιολογούσαν το μισθό τους.

Ερώτηση: " Ακόμη και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το παιγνίδι με την Αγία Νάπα ήταν το πλέον καθοριστικό. Πιστεύεις ότι έχει και αυτός τις ευθύνες του για το άτυχο αποτέλεσμα; Απάντηση "Ο κ. Αντόνε έφυγε Κυριακή. Τη Δευτέρα προπόνησα εγώ την ομάδα για περίπου μία ώρα. Την Τρίτη ο Μαντζουράκης προπόνησε την ομάδα 2 ώρες το πρωί και 3 ώρες το απόγευμα. Το παιγνίδι αυτό χάθηκε 100% λόγω της κούρασης των παικτών. Με την νοοτροπία που προσπάθησε να περάσει στην ομάδα είχε χαθεί η πρωτοβουλία των παικτών και αυτό φάνηκε στο γήπεδο"

Εντάξει Σπύρο μου. Το πρώτο παιγνίδι με την Αγία Νάπα χάθηκε λόγω κούρασης. Το δεύτερο ίνταλως εχάθηκε; Εμείναν τους ψυχολογικά που το πρώτο;

Ερώτηση: "Πολλά λέχθηκαν και για την συμπεριφορά του και τους τσακωμούς με τους παίκτες;
Απάντηση: "Υπήρξαν συμπεριφορές που δεν ήταν οι πρέπουσες. Δεν ήταν η συμπεριφορά επαγγελματία προπονητή- επαγγελματία ποδοσφαιριστή" ......

Καλάν ο Μάντζο είχε τις αδυναμίες του και το ξέραμε ή έπρεπε να το ξέρουμε. Αλλά για να αναμένεις συμπεριφορά από επαγγελματία προπονητή – σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή πρέπει πρώτιστα ο ποδοσφαιριστής να είναι επαγγελματίας. Και στην Ομόνοια οι περισσότεροι παίχτες τον επαγγελματισμό τον έχουν γραμμένο. Επαγγελματίας σημαίνει ότι δεν φτύνεις στους οπαδούς της ομάδας σου, δεν καβλιάζεις την κερκίδα του Αποέλ, δεν πετάσσεις το περιβραχιόνο του αρχηγού όταν σε κάνουν αλλαγή, δεν παίζεις όποτε σου καπνίσει, δεν αντιμιλάς του προπονητή αλλά δίνεις πάντα το καλύτερο σου εαυτό σεβόμενος τον κόσμο που σε βλέπει και την ομάδα που υπηρετείς. Τότε μόνο είσαι επαγγελματίας και τότε μόνο έχεις την απαίτηση να σου συμπεριφέρνονται σαν επαγγελματία.

Έτσι για να εξηγούμαστε.

No comments: